Op zondag 10 maart vond de 3e editie plaats van Teylers Ontmoet. De historische Gehoorzaal zat helemaal vol met geïnteresseerden in de aarde en nog meer met vogelliefhebbers. Zo was er zelfs een aantal mensen in het publiek met opschrijfboekjes die gretig alles noteerden van één van de meest bekende ornithologen, de Britse Tim Birkhead.

In Teylers Ontmoet worden auteurs van pas verschenen publicaties over geschiedenis, reizen en natuurwetenschap geïnterviewd. Deze middag was het dus de beurt aan Tim Birkhead, auteur van De Zintuigen van Vogels, waarin hij op aanstekelijke wijze de geschiedenis van de ornithologie uiteenzet.

Ook te gast was Peter Westbroek. Recent publiceerde hij het boek De ontdekking van de aarde, met als ondertitel het grote verhaal van een kleine planeet. In het boek neemt hij de lezer bij de hand door de wondere wereld van de geologie, waaraan hij ook de sociologie koppelt.

Kijk op de website van Teylers Museum voor meer informatie over deze serie en voor de volgende Teylers Ontmoet: