585 - Het geheugen van Teylers Museum

Vandaag vierden we maar liefst 2 jubilea in het museum.

Renske Compagner werkt al 12,5 jaar als secretariaatmedewerker. Teylers Museum directeur Marjan Scharloo noemde Renske het geheugen van het personeelsbestand en de relaties van het museum. Renske vertelt dat ze hier binnenkwam en Max als collega erbij kreeg, de hond van voormalig directeur mr. Eric Ebbinge (1983-2001).

Renske herinnert zich nog één van haar eerste dagen. Toen was er ook taart, vanwege het 12,5 jubileum van Bert Sliggers...

Als Renske het geheugen is van de mensen van het museum, is Bert Sliggers dat van het museum zelf. Al 25 jaar werkt hij in diverse functies, van Hoofd Educatie tot Hoofd Presentaties om uiteindelijk als conservator van het Paleontologisch-mineralogisch kabinet nog steeds elk jaar een mooie zomertentoonstelling te maken. Volgens Bert was het echter niet moeilijk om zo snel hoofd te worden, aangezien hij meestal de enige van de betreffende afdeling was.