Enkele weken geleden werd Teylers Museum verrast door de schenking van een prachtige tekening van Piet Tuytel. Toen deze tekening eind jaren tachtig te zien was bij galerie Rob de Vries had oud-directeur Erik Ebbinge het werk al op het oog voor de museumcollectie. Het Haarlemse echtpaar Lagerwaard-Siertsema was hem echter net te snel af en wist de tekening te bemachtigen.

Dit werd door Ebbinge zo betreurd, dat de heer en mevrouw Lagerwaard-Siertsema altijd in gedachten hebben gehouden het werk uiteindelijk aan Teylers Museum te schenken. Onlangs kwam mevrouw Lagerwaard-Siertsema de tekening daarom persoonlijk aan het museum overhandigen. Het werk is nu gebroederlijk verenigd met de tekening uit dezelfde serie die Ebbinge indertijd wel heeft kunnen kopen.