Teyler Net

Behind the scenes of the Teylers Museum

91 - Numismatische Collectie voorzien van foto's!

Alhoewel de buitenwereld er op dit moment nog niets van merkt, is het vandaag een markante dag voor het Numismatisch Kabinet. Alle 28.176 foto's zijn bewerkt en aan het collectiebestand gekoppeld. Het koppelen van de foto's aan de gegevens was een belangrijke voorwaarde om de collectie op het internet te kunnen ontsluiten. In de voorbije maanden zijn alle foto's bewerkt: de voorwerpen zijn onder meer 'uitgeknipt' en gedraaid. Bovendien zijn de foto's verkleind zodat het collectiebestand niet traag wordt. Alles bij elkaar nemen alle kleine foto's 4,3 Gigabyte aan geheugenruimte in beslag. De komende tijd worden de foto's nog gecontroleerd op mankementen.

Naast de controle van het fotomateriaal wordt het collectiebestand de komende tijd verder gestandaardiseerd en aangevuld. Doel hiervan is het vergroten van de betrouwbaarheid van het systeem. De reden hiervan is duidelijk: als een zoekvraag wordt gesteld in een veld dat maar ten dele is ingevuld, worden niet alle gezochte voorwerpen gevonden en als er verkeerde informatie in een veld staat ingevuld, worden de verkeerde voorwerpen gevonden.

Iedere dag dat het langer duurt voordat het bestand op het internet beschikbaar komt, wordt het bestand betrouwbaarder. Dit is geen reden om plaatsing op het internet uit te stellen: het collectiebestand is er nu klaar voor, het wachten is nog op aanpassingen aan onze website.

Views: 107

Comment by H.Voogd on April 7, 2009 at 3:16pm
Gefeliciteerd!!
Comment by Martijn Zegel on April 8, 2009 at 7:14pm
Prachtig, Jan.
Ik wacht nog op het data-bestand op edmimi.
Comment by Frans Schuit on April 30, 2009 at 4:36pm
Schitterend! Een grote prestatie. Ik ben benieuwd.
Misschien wordt dit ook een plaats waar op een Wikipedia-achtige wijze geschiedenis en numismatiek aan elkaar worden gekoppeld. Vooral voor de munten van de 80-jarige oorlog is dit dankbaar terrein.

Comment

You need to be a member of Teyler Net to add comments!

Join Teyler Net

© 2020   Created by H.Voogd.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service

google30c3dae5c902f922.html