Kunst en Vliegwerk workshops in april
Deurmatalarm. Woensdag 8 april Je wil natuurlijk niet dat iedereen (je ouders) zomaar bij je naar binnen kunnen lopen. Wat zou het handig zijn als je door een lampje of zoemertje gewaarschuwd wordt dat ze eraan komen… Heb je dat nog niet? Dan maak je het vandaag toch zelf! Leeftijd 10 – 12 jaar.

Tekenfilm. Woensdag 15 april
Een tekenfilm bestaat eigenlijk uit heel veel kleine plaatjes achter elkaar. Met een zelfgemaakte wondertrommel kun je jouw eigen tekeningetjes als een film laten bewegen. Als voorbeeld nemen we een oude wondertrommel uit het museum. Leeftijd 8 - 12 jaar.

Fossielen hakken. Woensdag 22 april
Droom je ervan zelf échte fossielen te vinden? Bij ons kan dat. In brokken kalksteen uit de Sint Pietersberg mag je ze uithakken en uitprepareren. Misschien vind je wel een haaientandje van miljoenen jaren oud! Leeftijd 6 - 12 jaar.