727 - Mooi verhaal over een (bijna) gewonnen ballonvaart

De Roxy Blimb (een bestuurbare ballon, geen zappelin zoals je zou verwachten), boven Geertruidenberg. Een soortgelijke ballon moet Antoinette ook boven Amsterdam hebben gezien.

"De expositie over de luchtballon in Teylers Museum trok meteen mijn belangstelling" schrijft Antoinette ons namens haar moeder Frida. In  1963  zag Frida namelijk een zeppelin van Roxy sigaretten over de Rustenburgerlaan in Haarlem zweven. Ze maakte er een foto van en kort daarna stond er een oproepje in de krant: of er foto's waren gemaakt waarop de naam 'Roxy' goed zichtbaar was? De mooiste foto kon een ballonvaart winnen! Frida stuurde haar foto in, maar won de hoofdprijs helaas niet. Wel kreeg ze een etuitje met het luchtschip erop, met daarin een pakje Roxy sigaretten en een vaantje met de handtekening van de gezagvoerder.

Na haar bezoek aan Teylers Museum ging Frida thuis op zoek en ja hoor; ze had alles nog keurig bewaard! ...alleen de sigaretten waren verdwenen ;) Met haar kleinzoon van 11 jaar bezocht ze vervolgens opnieuw de tentoonstelling De luchtballon, waar ze met Virtual Reality een ballonvaart maakte en zo alsnog haar prijs kon verzilveren.

Bedankt voor het delen van dit prachtige verhaal Antoinette en Frida!