Op vrijdag 13 juni 2014 werd de tentoonstelling Buitenaards. De jacht op planeten feestelijk geopend. Op de tentoonstelling zie je prachtige telescopen, eeuwenoude boeken, foto's van het heelal en bijzondere animaties. Heel bijzonder is het NOVA Mobiel Planetarium dat nu voor even in het museum staat. Daarnaast is er vooral heel veel te ontdekken en te doen. Hoe vind je eigenlijk een planeet? Hoe kun je erachter komen of daar leven is? En zouden we kunnen communiceren met aliens? Ga zelf op zoek naar een planeet, ervaar hoe groot het heelal is, verzin een boodschap voor een buitenaards wezen, of droom even lekker weg bij sciencefictionfilms.

Heb je de opening gemist? Hier kun je de speech van directeur Marjan Scharloo teruglezen, of kijk mee naar de foto's!

Een buitenaards ontvangst!

De tentoonstelling is gemaakt door sterrenkundejournalist Govert Schilling.

Een volle Gehoorzaal tijdens de openingsspeech van Marjan Scharloo

Er waren grote en kleine bezoekers

Je moet goed kijken, maar er ligt écht een stukje van Mars!

Groeten uit Mars! Maak je eigen foto op de tentoonstelling..