Op zondag 18 mei 2014 overleed Wubbo Ockels: Nederlands natuurkundige, ruimtevaarder, piloot en hoogleraar. Wij hebben goede herinneringen aan Ockels. Hij kwam regelmatig met zijn eerstejaars studenten natuurkunde naar het museum. Hij vond een bezoek aan Teyler een "must" voor hen. Op foto's uit 2002 is te zien dat Ockels eregast was bij een festiviteit ter ere van de ingebruikname van een nieuwe lift in het museum. Afgelopen najaar werkte hij nog in de bibliotheek van Teylers Museum aan een voorgenomen boek over tijd: Time as we make it.

'Laten we 'het menselijke tijdperk' begroeten. Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons. Laat het voor iedereen duidelijk zijn: we moeten een nieuwe houding vinden, een nieuwe cultuur, een nieuwe instelling, een nieuwe eenheid van de mensheid, voor ons voortbestaan.' Wubbo Ockels