Op vrijdag 31 januari werd de tentoonstelling De Romantische Ziel feestelijk geopend. Aan de hand van hoogtepunten uit de schilderijenverzameling van Teylers Museum, de Tretjakov Galerij in Moskou en de Rademakers Collectie, wordt zichtbaar wat de samenhang is tussen de Russische en Nederlandse schilderkunst uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Hieronder een beeldimpressie van de opening. De foto's zijn gemaakt door Han Vogel.

Conservator Terry van Druten met Jef Rademakers en zijn vrouw.

Viola Viola geeft een muzikaal startschot.

Directeur Marjan Scharloo aan vertelt over De Romantische Ziel.

Genodigden in de Gehoorzaal van Teylers Museum.

Directeur Marjan Scharloo overhandigt de tentoonstellingscatalogus aan Tatiana Karpova van de Tretjakov Galerij.

De schilderijen worden aandachtig bekeken.

Op zondag 2 februari gaf Ljoedmila Markina, conservator van de Tretjakov Galerij in Moskou een lezing over de Russische Romantiek voor de Vrienden van Teylers Museum.

Alle foto's van de opening zijn hier te bekijken.