Alweer de 3e editie van de Campaign for drawing! Van 19 t/m 27 oktober kun je in Teylers Museum terecht om te tekenen of te etsen als Rembrandt. Iedereen vanaf 6 jaar tekent zijn eigen zelfportret of dat van iemand anders: het mag allemaal. Vorig jaar was de tekening 75 meter lang: lukt het dit jaar om hem nóg langer te maken...? Na afloop wordt hij opgehangen in het Bedrijfsverzamelgebouw aan de Surinameweg 2 in Haarlem: te zien vanaf de Kunstlijn (1, 2 en 3 november) tot in januari 2014.

Etsen kan ook: je krast je eigen tekening (of naar voorbeeld van Rembrandt) in een kunststof plaatje, smeert het in met inkt, haalt het er weer af, en wat overblijft in de groeven druk je af op papier. Klaar! En je neemt een echte afdruk én een etsplaat mee naar huis!

Als je dan nog meer handen uit de mouwen wilt steken, kun je ook nog experimenteren in het Lab met licht, kracht, geluid en elektriciteit. Schrik alleen niet van de vonken... :-)