Teyler Net

Behind the scenes of the Teylers Museum

565 - fragment Het museum van de Onschuld van O. Pamuk

In Haarlem bezocht ik het Teylers Museum, waar ik tussen de vitrines met oude houten kozijnen dwaalde en mineralen, fossielen, medailles, munten en antieke werktuigen bekeek, en toen in een moment van inspiratie het idee kreeg dat ik onder woorden zou kunnen brengen wat het precies was dat me in de stilte van al die musea een gevoel van troost gaf, en dat het leven dat ik leidde zinvol maakte; maar toch lukte het me niet die aantrekkingskracht te verwoorden, evenmin als dat met de liefde zou lukken.  
Orhan Pamuk, Het museum van de onschuld, Amsterdam 2009, p. 686-687

Views: 130

Comment

You need to be a member of Teyler Net to add comments!

Join Teyler Net

© 2020   Created by H.Voogd.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service

google30c3dae5c902f922.html