523 - Robert Crumb: nu in Parijs toen in Teyler

Striptekenaar Robert Crumb (1943)  heeft in 2012 een grote overzichtstentoonstelling in het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris. Deze foto is genomen in de Gehoorzaal van Teylers Museum in 1992.

In 1992 werden ruim 100 originele tekeningen van de Amerikaanse striptekenaar Robert Crumb in Teylers Museum getoond. Het was de eerste keer dat de Haarlemse stripdagen werden georganiseerd. Het museum besloot op verzoek van Joost Swarte het werk van deze spraakmakende underground tekenaar te exposeren. Crumb werd in Nederland bij het grote publiek bekend door de verfilming van zijn stripheld Fritz the Cat.

Het museum had met deze tentoonstelling voor het eerst een totaal ander en veel jonger publiek over de vloer. Meer tentoonstellingen in het kader van de Haarlemse stripdagen zouden volgen: Bruintje Beer (1994), Heer Bommel en Tom Poes (1996), Jacques Tardi (1998) en Piet Wijn (2000)

Robert Crumb in de Gehoorzaal van Teylers Museum met o.a. oud directeur Ebbinge en rechts met bril Willem de Ridder