51 - Veertig papieren bomen en één levende

In de tuin van Teylers Museum groeit sinds 1996 een bijzondere groeisculptuur van Sjoerd Buisman: een levende boom op vijf stammen. Speciaal voor de tentoonstelling Papieren Bomen schonk hij aan Teylers Museum de schetsen voor deze zogeheten Tree on legs.

In de tekeningen is het onstaan én de toekomst van de boom mooi te volgen. De tekening hierboven toont hoe op de centrale boomstam enkele jonge stammetjes geënt worden. De schets hieronder voorspelt de toestand van de boom, nadat de oorspronkelijke stam is weggezaagd:

Het komt behoorlijk overeen met de werkelijke situatie in de tuin:

Dus de toekomst zal er naar alle verwachting zo uit zien, al moeten we daar nog even op wachten:

Comment by Damen, JJCM on September 9, 2010 at 12:50pm
Dank je wel Terry voor je heldere uitleg hierboven. Ik wil er graag gebruik van maken in een les die ik over Sjoerd Buisman geef, uiteraard met de volle bronvermelding!