508 Kinderuniversiteit Haarlem in Teylers Museum

Op 19 februari kwam de Kinderuniversiteit Haarlem op bezoek in Teylers Museum. Hieronder het enthousiaste verslag van Bas Voogel:

Mijn naam is Bas Voogel en ik zit in het eerste jaar van de kinderuniversiteit.

Zondag 19 februari zijn we naar de Hoofdwacht en Teylersmuseum geweest.

We zijn er lopend naar toe gegaan vanuit de bieb, dat was niet zo ver lopen.

We zijn eerst naar de Hoofdwacht geweest, dat was vroeger veel dingen geweest zoals een bierbrouwerij en een politiebureau.

Ik vond het heel leuk,we gingen ook een speurtocht doen.

Er stond een heel oud geschrift boven de deur , waarover we vragen kregen en we eindigden helemaal boven in het gebouw.

Daar gingen we eten.

Na het eten gingen we naar het Teylersmuseum , daar was ik ook nog niet geweest.

We kregen eerst een rondleiding van een mevrouw, bij een soort stroom apparaat moesten we elkaars handen in een kring vasthouden en kregen we een klein schokje.

Toen gingen we naar boven om een apparaatje te maken, een soort alarm, als je op de deurmat stond met iets eronder, dan gaat het lampje branden.

Dit vond ik het leukst.