478 - Magdaleen Fesevur (1950-2011)

Magdaleen staat helemaal rechts achteraan naast Bram Vries die bij deze gelegenheid afscheid van het museum nam.

Veel collega’s waren afgelopen week naar de uitvaart van onze collega Magdaleen Fesevur (1950-2011). Zij heeft zeven jaar bij het museum gewerkt als coördinator van de Vrienden van Teylers Museum. Ook is zij een tijd ingevallen als medewerker bij de afdeling Publiekszaken. De kinderen van Magdaleen vertelden me hoe zeer Magdaleen van het werken voor de Vrienden genoten heeft en dankbaar was dat zij zo lang in Teylers Museum heeft kunnen werken. Per 1 november was zij daarmee gestopt omdat zij wist dat haar einde naderde. Het viel haar zwaar om afscheid daarvan te nemen. Ook ons valt het verlies van deze gewaardeerde collega zwaar.

Magdaleen in 2011 bij de ingang van het museum (later bijgeplaatst hv)

Marijke Naber