442 Tekenactie in Teylers Museum: Campaign for Drawing

Op 19 juni hebben zo'n 100 mensen een nieuwe 'hemel' toegevoegd aan de koepel van Teylers Museum. Prachtige vormen werden geknipt en ingekleurd en op een doek boven de vide gelegd. Dit leverde een spectaculair gezicht op voor iedereen die vanuit de hal naar boven keek. De bedenkster en begeleidster van de activiteit was kunstenares Roos ten Haaften. In de herfstvakantie (18 t/m 23 oktober 2011) worden nog meer van dit soort aanstekelijke workshops georganiseerd, waarbij iedereen zich kan laten inspireren door de prachtige tekeningen van Claude Lorrain. Ook zullen er dan masterclasses door bekende kunstenaars worden gegeven. De tentoonstelling over Claude Lorrain begint op 29 september en duurt tot 8 januari 2012.

De tekenactiviteiten zijn geinspireerd op de Britse 'Campaign for Drawing'.

Comment by H.Voogd on June 21, 2011 at 3:27pm
gelukt!