429. Martijn Krabbé in Teylers Museum

Op donderdagavond 19 mei wordt Sterren op het doek uitgezonden op Nederland 2. Martijn Krabbé kiest in Teylers Museum zijn eigen portret uit.

Een verrassende en emotionele ontmoeting met zijn oude buurvrouw. Maar lukt het de kunstenaars Martijn goed te portretteren?
Daar waar Martijn avond aan avond zenuwachtige talenten voor het succesvolle programma ‘The Voice’ heeft ondervraagd, wordt hij nu zelf geïnterviewd door een voor hem wel heel bekende vrouw, Hanneke Groenteman. In één van de meest zware fases in zijn leven, geeft het hem rust geïnterviewd te worden door zijn vroegere buurvrouw. Dit zorgt voor verassende en emotionele momenten waarbij duidelijk wordt dat Martijn pas 'echt' voelt als hij de grenzen van het leven opzoekt.

De kunstenaars zijn verbaasd over de Martijn die ze te zien krijgen. Kuin Heuff begint meteen allerlei vrolijke kwaststreken op papier te zetten. José Loeve worstelt met haar model en de jonge Rutger van Bruggen zet daarentegen meteen op klassieke wijze een volledig portret op paneel neer.

Bekijk hier de foto's van de opnames in Teylers Museum.

Presentatie: Hanneke Groenteman.

Uitzending