Om de 226-ste geboortedag van de grote Amerikaanse ornitholoog John James Audubon luister bij te zetten, is het logo van Google (de zogeheten 'Google Doodle') vandaag opgebouwd uit verschillende vogels die door Audubon zijn afgebeeld en beschreven in The Birds of America.

Het vogelboek staat bekend als het duurste -en volgens velen mooiste- boek ter wereld. In vijf immense delen zijn op in totaal 435 platen de vogels van Amerika levensgroot afgebeeld. Het formaat van het boek: 96 x 67 centimeter- oftewel in officiële boekbinderstermen: 'dubbel olifant'.

Teylers Museum bezit als enige instelling in de Benelux een complete set van het kostbare werk, aangeschaft bij verschijning in 1835 voor het bedrag van 2200 gulden.