425.- Pieter Louis Teyler van den Berg

Toen ik afgelopen bij antiquariaat De Vries en De Vries langs ging werd ik voorgesteld aan een jong stel. Zij waren daar met hun drie weken oude zoon om een Teyler Tulp kunstdruk (Giclee) te kopen. Ze vertelden me dat dat ze hun zoon de roepnaam Teyler hadden gegeven omdat ze dat een mooie originele naam vonden en toch ook geinspoireerd waren door de naam van de founder van het museum Pieter Teyler want de volledige naam luidt: Pieter Louis Teyler van den Berg.  Het is niet de eerste keer dat Teyler als voornaam wordt gebruikt. Een aantal jaren is er ook al een Teyler geboren (Teyler Wenkebach) maar het blijft toch bijzonder. Op de foto de trotse vader met baby Teyler voor de deur van het woonhuis van Pieter Teyler: Het Fundatiehuis.

Teyler van den Berg 16 april 2011