Haarlem houdt van cultuur is een culturele actiedag met o.a. Loes Luca, Brigitte Kaandorp, Erik van Muiswinkel, Frédérique Spigt, Chef Special, Speelman & Speelman en Holland Symfonia om de waarde van kunst en cultuur te onderstrepen.

Op zaterdag 20 november aanstaande laten de Haarlemse kunstinstellingen en hun publiek van zich horen tijdens de campagne NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR. Naast Teylers Museum spreken Patronaat, Muziekcentrum Zuid-Kennemerland, de Philharmonie, het Frans Hals Museum, de Toneelschuur en de Stadsschouwburg hun zorgen uit over de voorgestelde bezuinigingen van 200 miljoen van het kabinet Rutte & Verhagen en de verhoging van het BTW-tarief op theater- en concertbezoek van 6 naar 19%.

Teylers Museum nodigt iedereen uit om op zaterdag 20 november samen met ons de waarde van een rijk kunstklimaat te onderstrepen. Om 14.00 uur ontvangen directeur Marjan Scharloo, hoofd Bedrijfsvoering Herman Voogd en andere stafleden u in het museum. Wanneer u bij de kassa meldt dat u speciaal voor de actiedag komt, mag u gratis naar binnen. Een kop koffie met wat lekkers staat voor u klaar. Een half uur later vertrekken we gezamenlijk in optocht richting Wilsonsplein waar voor de Stadsschouwburg om 15.00 uur een culturele manifestatie plaats vindt. Loes Luca, Brigitte Kaandorp, Erik van Muiswinkel, Frédérique Spigt, Chef Special, Speelman & Speelman, Holland Symfonia en Dieuwertje Blok trakteren u daar op een prachtig programma.

Via de openbare “speakers corner” kunt u –wanneer u wilt- uw mening geven over de bezuinigingen.