355 - Boomritueel door buurtgenoten

Dichter George Moorman spreekt een gedicht uit ter ere van de kastanje (links op de foto) in aanwezigheid van buurtgenoten van het museum en de pers. Het ritueel werd door de buurt spontaan georganiseerd. Al een aantal jaren is bij het museum bekend dat de kastanje ziek is. Een deel van de stam is volledig weggerot en het is niet langer verantwoord de boom te laten staan. op de foto is te zien dat als de boon zou omwaaien het huis ernaast geraakt zou worden. Naast de door het museum ingeschakelde deskundige heeft de gemeente Haarlem ook onderzoek gedaan en een kapvergunning verleend. Maandag as. wordt met de kap begonnen en dat zal een paar dagen duren. Jammer maar de twee overgebleven kastanjes in de museumtuin zijn nog kerngezond.