Op zondag 22 augustus om 13.00 uur wordt er een (kinder)lezing gegeven over poep. In deze kinderlezing vertellen de schrijvers van het Poepboek, drukwerk van Europese dieren, alles over poep. De lezing is gratis toegankelijk (exclusief museumentree) en geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. (Groot)ouders zijn ook welkom.

In het museum zijn wij al druk met de voorbereidingen. Zo heeft educatie medewerkster Fieke Kroon alvast een emmer olifantenpoep aangeschaft uit de dierentuin van Emmen. Om te voorkomen dat er straks allemaal kinderen onwel worden tijdens de lezing (vanwege de stank die dit drukwerk met zich meebrengt), ligt er in de tuin van het museum olifantenpoep te drogen. Uiteraard wel op zo'n afstand dat niemand er last van heeft.