30 - Publicatie bij de tentoonstelling

De publicatie bij de tentoonstelling De Exotische Mens" met bijdragen van o.a. conservator Bert Sliggers is verkrijgbaar in de museumwinkel "Kunst en Natuur" of online hier. Dit is wat uitgever Lannnoo er over schreef:
- Omstreeks de voorlaatste eeuwwisseling vergaapte het Europese publiek zich massaal aan Afrikanen, Javanen, indianen, lilliputters, Eskimo's, en andere uit de kolonies geïmporteerde 'exoten' die in menselijke dierentuinen als rariteit te kijk werden gezet.
- In negen essays wordt het spanningsveld verkend tussen exploratie en exploitatie, bestudering en beheersing van 'de exotische ander', van de 19de eeuw tot op heden.
- Geïllustreerd met prachtige affiches en 19de-eeuwse 'wetenschappelijke' portretten van 'exotische mensen'.
- Publicatie bij de tentoonstelling De Tentoongestelde Mens. Andere culturen als amusement in Museum Dr. Guislain