228 - Peter Evers over de Kersttoespraak en de Tweetmeet in Teyler.

De tweetmeet groep voor het museum photo door under Dutch skies
Tijdens een tweetmeet bij de bibliotheek (27-12-09) van het Teylers Museum kwam de kersttoespraak van de koningin aan de orde (Volkskrant d.d. 26-12-09). Ik neem aan dat de toespraak wordt gescreend door diverse personen in haar omgeving en dat zij zo denkt is op zich niet zo gek, maar hoe zit dat met haar omgeving. Is daar niet iemand bij die beter weet? Ik zou iemand die een contact heeft bij bijvoorbeeld het Kabinet der Koningin willen vragen om eens een poging te wagen om haar goed voor te lichten. De volgende kersttoespraak, liever al de nieuwjaarstoespraak, kan zij dan zeggen dat ze dankzij b.v. Twitter zulke leuke reacties heeft gekregen van de burgers.

De tweetmeet bij de bibliotheek van het Teylers Museum is een voorbeeld hoe via Web 2.0 mensen elkaar ontmoeten.
Het was een boeiend bezoek. Weliswaar waren we te laat voor de officiele rondleiding, maar dankzij een contact van Lukas kreeg de tweetmeet groep een rondleiding van conservator Marijn van Hoorn. Mooi om tijdens zicht op een zeer fraaie bibliotheek te horen hoe er gedigitaliseerd wordt. Haarlem mag trots zijn op dit museum en de bibliotheek.