Al eeuwenlang proberen geleerden het geheim te doorgronden van het ontstaan van de aarde, en hoe het leven zich ontwikkelt. Over deze zoektocht gaat Noachs ark. Op weg naar Darwin in Teylers Museum. In de zomertentoonstelling voor jong en oud is er volop aandacht voor het verhaal van de ark van Noach, de wereld van de wetenschap en het fascinerende spanningsveld daartussen. Blikvangers zijn een versteende zondige mens – een slachtoffer van de zondvloed -, spectaculaire fossielen en een levensecht mammoetje uit de ijsgrond. Ook kunnen bezoekers genieten van prachtig verluchte bijbels, prenten, tekeningen en eeuwenoude boeken uit Teylers bibliotheek. Voor kinderen is er een echt laboratorium waar ze als jonge geleerden proefjes kunnen doen. De tentoonstelling vindt plaats in het kader van het Darwinjaar 2009 dat de 200ste geboortejaar van Charles Darwin (1809 – 1882) viert.

Eerste afgekeurde ontwerp van de poster