117 - Babymammoet Lyuba in Teylers Museum

Babymammoet aangekomen in Haarlem
(Novum) - Babymammoet Lyuba is woensdag gearriveerd in het Teylers Museum in Haarlem. Dit fossiel werd in 2007 met huid en haar uit de Siberische ijsgrond opgegraven, waar het meer dan 37 duizend jaar had gelegen. Nooit eerder werd een artistiek gereconstrueerde mammoet geëxposeerd in een Nederlands museum, meldt Teylers woensdag.

Lyuba is de blikvanger van de tentoonstelling 'Noachs ark. Op weg naar Darwin', die volgende week wordt geopend door minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA). De tentoonstelling in het kader van het Darwinjaar laat zien hoe dieren zich ontwikkelen en waarom sommige diersoorten, zoals de mammoet, zijn uitgestorven,

De expositie loopt van 27 mei tot en met 6 september. In het museum zijn onder meer 'spectaculaire' fossielen, bijbels, prenten, tekeningen en eeuwenoude boeken te zien, die het verhaal van het ontstaan van de aarde en de ontwikkeling van het leven tonen.
Tekst uit Trouw